Be

Trained

Driedaagse training met topdocenten

Waarom doen mensen wat ze doen?

Hoe breng ik mensen in beweging?

Iedereen is gemotiveerd om te veranderen, maar toch verandert er niets. Hoe kan dat?

Er is veel weerstand bij m’n doelgroep. Het lijkt erop dat ze niet willen luisteren naar wat ik te zeggen heb. Hoe kan ik ze dan tóch bereiken en engageren?

Ik heb een nieuwe campagne opgezet die mijn doelgroep zou moeten activeren, maar de campagne heeft tot nu toe weinig bereikt. Hoe kan ik de effectiviteit verhogen?

Hoe kan het dat mijn doelgroep (klanten, burgers, collega’s) die ene actie niet uitvoert, terwijl ze zoveel goede redenen hebben om het wel te doen?

Tijdens de BOOST training leer je dit soort vraagstukken op te lossen. We nemen je mee van fundamentele kennis tot doelgerichte praktijk. Behavioural science en psychologie vormen de basis van waaruit we gepaste gedragstechnieken selecteren en creatief verweven tot effectieve interventies.

Dit doen we aan de hand van het BOOST stappenplan; een door Behaviour Club ontwikkeld verandermodel voor eender welk gedrag. Het is een roadmap om systematisch gedrag binnen een context te begrijpen en te veranderen.

In het BOOST werkboek passen we opgedane kennis meteen toe op jouw casus, zodat we samen stelselmatig opbouwen naar kunde. Je voegt een wijd scala aan gedragstechnieken toe aan je professionele toolbox. Zo Maak je carrière toekomstbestendig met de skill gedragsverandering.

3-daagse boost training gedragsverandering

Data:
Binnenkort bekend. 
Wil je een incompany training boeken? Mail dan naar info@behavioruclub.nl

Locatie:
Antwerpen

Introductieprijs 2023:
€2250 

Meteen meer lezen?

Programma

De Behaviour Club BOOST gedragsveranderingstraining bestaat uit 3 volle dagen, waarin je ondergedompeld wordt in de belangrijkste inzichten uit de gedragswetenschappen én aan de hand van het BOOST-stappenplan leert om zelf aan jouw gedragsveranderingsvraagstukken te werken. In het programma komen onder andere de volgende elementen aan bod (het onderstaande programma is een voorbeeldprogramma): 

 • Introductie: waarom lukt gedragsverandering (vaak) niet?
 • Evolutionaire psychologie: waar komt ons gedrag vandaan? 
 • Denksystemen van ons brein
 • De drie ‘cirkels van invloed’: de individuele, sociale en fysieke context
 • Introductie van het BOOST! Stappenplan voor gedragsverandering
  • Bepaal de doelgroep, het probleem en doelgedrag:
  • Onderzoek de situatie: hoe maak je een goede gedragsanalyse?
  • Ontwerp de interventie(s) op basis van de analyse: een overzicht van verschillende gedragsveranderingstechnieken + advies voor wanneer je welke techniek gebruikt
  • Soft implementatie
  • Toets de effectiviteit, verbeter, rol verder uit
 • Stap 1 van BOOST: bepaal de doelgroep, het probleem en doelgedrag
 • Introductie van stap 2 & 3: Onderzoek & Ontwerp
 • Onderzoek en ontwerp op individueel niveau
  We kijken kijken naar gedragsfactoren op individueel niveau én geven technieken om hier effectief op in te spelen. Denk aan: kennis, attitude, cognitieve biases, self efficacy en weerstanden 
 • Onderzoek en ontwerp op sociaal niveau
  We kijken naar gedragsfactoren op sociaal niveau én geven technieken om hier effectief op in te spelen. Denk aan: de invloed van sociale groepen, sociale normen en sociale bewijskracht
 • Onderzoek en ontwerp op fysiek niveau 
  We kijken naar gedragsfactoren op fysiek niveau én geven technieken om hier effectief op in te spelen. Denk aan: de inrichting van de omgeving, de rol van frictie en diverse vormen van nudging
 • Verdiepende workshop van Prof. Dr. Dirk van Rooy: Behavioural Design & Strategy
 • Stap 4 en 5: implementatie en effectmeting van jouw gedragsveranderingsinterventies:
  de belangrijkste tips en tricks
 • Afronding, certificaatuitreiking en een gezellige borrel samen met je mede-cursisten
"Voor degenen die geen achtergrond hebben in sociale psychologie biedt deze training een goede basis en inzicht in de wondere wereld van gedragsverandering. De behandelde materie ligt ten grondslag aan het CASI model en is wat mij betreft een absolute aanrader voor ambtenaren die middels CASI aan de slag willen met gedragsverandering. Diede en Simone wisten de materie op een leuke en enthousiaste manier over te brengen bij de groep dankzij vele (praktijk)voorbeelden. Het waren 3 leuke en inzichtvolle dagen!"
Tessa Dahlmans
Adviseur communicatieonderzoek bij Dienst Publiek en Communicatie

Inschrijven

Schrijf je in via één van de onderstaande formulieren. Na inschrijving ontvang je van ons een e-mail met de bevestiging. De factuur ontvang je ook per e-mail.