Behaviour club

Be

THERE

De Behaviour Club organiseert regelmatig kennissessies, wedstrijden en trainingen over gedragsveranderingsthema’s. Hieronder staan de afgelopen en aankomende activiteiten. 

BINNENKORT

BOOST Gedragsverandering
Training

Op 29 september, 6 en 13 oktober 2022 vindt de nieuwe BOOST training gedragsverandering plaats.

Tijdens de training word je ondergedompeld in de belangrijkste inzichten uit de gedragswetenschappen én leer je aan de hand van het BOOST-stappenplan om aan jouw eigen gedragsveranderings-vraagstukken te werken.

Meer weten of gelijk aanmelden? Kijk hier

 

Slimme Gewoontes
Evenement

Meer info volgt binnenkort. 

Laaggeletterdheid en Gedrag
Inspiratie- en werksessie

De Behaviour Club agendeert dit thema. Hoewel taal heel belangrijk is, reikt dit probleem verder. We zien dat de uitdagingen bij laaggeletterden zich rondom een aantal onderwerpen afspelen: bereiken, begrijpen, bekwaamheid, beïnvloeden en beleid. Aan de hand van (o.a.) gedragsinzichten willen we samen met de deelnemers bijdragen aan oplossingen.

Wanneer: dinsdag 21 juni
Tijd: 16:00 uur tot 17:30 uur
Locatie: Pand Noord, Amsterdam 
Aanmelden: info@behaviourclub.nl

Afgelopen

BOOST Gedragsverandering
Training

Op 7, 14 en 21 april 2022 vond de allereerste editie van de BOOST training gedragsverandering plaats.

Het was een groot succes! De deelnemers waren enthousiast en gingen meteen aan de slag met het toepassen van de geleerde kennis in hun eigen praktijk. 

Het goede nieuws is: de training komt dit najaar terug!

Meer weten of gelijk aanmelden? Kijk hier

 

Gedragsverandering en Communicatie bij Hooligans Kennissessie

Jaar in jaar uit halen (voetbal) hooligans regelmatig de voorpagina’s.

Op 3 maart 2022 verzorgde de Behaviour Club samen met OnlyHuman een sessie over dit thema. Dr. Adriaan Denkers (onafhankelijk adviseur) en Dr. Simone Krouwer (Bureau Buhrs/Behaviour Club) bundelden samen met special guests, Joris de Lange (AFC Ajax) en Joost Arentsen (Politie Nederland) de kennis om dit  vraagstuk aan te pakken.

Nudge van het Jaar
Verkiezing

Om elkaar te inspireren organiseerde de Behaviour Club de ‘Nudge van het Jaar’ verkiezing. Alle nudges die in 2021 in de praktijk zijn uitgebracht mochten aan de verkiezing meedoen.

Op 20 januari 2022 vond de eerste uitreiking van de ‘Nudge van het Jaar’ award plaats. Het was een succesvolle eerste editie waarbij er meer dan 500 keer werd gestemd door het publiek.

Benieuwd wie gewonnen heeft? Lees het hier.

(Omgaan met) weerstand tegen duurzaam gedrag
Webinar 

Op 7 oktober 2021 organiseerden we het webinar ‘(Omgaan met) weerstand tegen duurzaam gedrag’

Prof. dr. Marieke Fransen (Radboud Universiteit) vertelde over (weerstand tegen) duurzaam gedrag en dr. Victor Kallen (TNO) nam de kijkers mee in zijn verhaal over kritische omslagpunten. De kijkers konden stemmen op de inzendingen van ‘Behaviour Club Daagt Uit’.

We bundelden alle kennis in een whitepaper. Lees deze hier

Effectieve Gedragsverandering, 10 Lessen uit Corona 

Labsessie

Op 27 mei 2021 vond in samenwerking met Bureau Buhrs het allereerste evenement van de Behaviour Club plaats: de labsessie ‘Effectieve Gedragsverandering, 10 Lessen uit Corona’. 

Anouk de Regt (gedragsdeskundige Gemeente Amsterdam), Simone Krouwer (Behaviour Club) en Michel Buhrs (directeur Bureau Buhrs/Behaviour Club) deelden hun ideeën en verhalen voor gedragsverandering in relatie tot corona.

We bundelden alle inzichten in een whitepaper. Lees deze hier