Be

Trained

3-daagse boost training
gedragsverandering

 

De Behaviour Club heeft als missie om vanuit de synergie tussen wetenschap en praktijk voor betere gedragsverandering te zorgen, waarmee we mens, merk, milieu en maatschappij vooruit helpen. Dat kunnen we niet alleen. We hebben meer professionals met kennis en kunde over effectieve gedragsverandering nodig! Daarom hebben we de Behaviour Club BOOST training ontwikkeld, waarmee we professionals in korte tijd tot betere gedragsveranderaars opleiden. 

De Behaviour Club BOOST training helpt jou om vanuit kennis en kunde uit de psychologie en behavioural sciences voor betere gedragsverandering te zorgen. Je leert binnen het BOOST-raamwerk zowel de fundamentele inzichten rondom menselijk gedrag, als een wijd scala aan technieken voor gedragsverandering die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Je krijgt les van diverse trainers die ervaring hebben met het ontwikkelen en toepassen van gedragswetenschappelijke interventies en campagnes in de wetenschap en de praktijk: communicatiewetenschappers, strategen, sociaal psychologen en hoogleraren. 

3-daagse boost training gedragsverandering

Eerstvolgende training

Datum:
5, 12 en 19 maart 2024

Locatie:
Amsterdam Noord

Totaalprijs:
€2250,-

Meteen meer lezen?

Programma

De Behaviour Club BOOST gedragsveranderingstraining bestaat uit 3 volle dagen, waarin je ondergedompeld wordt in de belangrijkste inzichten uit de gedragswetenschappen én aan de hand van het BOOST-stappenplan leert om zelf aan jouw gedragsveranderingsvraagstukken te werken. In het programma komen onder andere de volgende elementen aan bod: 

 • Introductie: waarom lukt gedragsverandering (vaak) niet?
 • Evolutionaire psychologie: waar komt ons gedrag vandaan? 
 • Denksystemen van ons brein
 • Drie cirkels van invloed: de individuele, sociale en fysieke context
 • Introductie van het BOOST! Stappenplan voor gedragsverandering
  • Bepaal de doelgroep, het probleem en doelgedrag:
  • Onderzoek de situatie: hoe maak je een goede gedragsanalyse?
  • Ontwerp de interventie(s) op basis van de analyse: een overzicht van verschillende gedragsveranderingstechnieken + advies voor wanneer je welke techniek gebruikt
  • Soft implementatie
  • Toets de effectiviteit, verbeter, rol verder uit
 • Stap 1 van BOOST: bepaal de doelgroep, het probleem en doelgedrag
 • Introductie van stap 2 & 3: Onderzoek & Ontwerp
 • Onderzoek en ontwerp op individueel niveau
  We kijken kijken naar gedragsfactoren op individueel niveau én geven technieken om hier effectief op in te spelen. Denk aan: kennis, attitude, cognitieve biases, self efficacy en weerstanden 
 • Onderzoek en ontwerp op sociaal niveau
  We kijken naar gedragsfactoren op sociaal niveau én geven technieken om hier effectief op in te spelen. Denk aan: de invloed van sociale groepen, sociale normen en sociale bewijskrach
 • Onderzoek en ontwerp op fysiek niveau 
  We kijken naar gedragsfactoren op fysiek niveau én geven technieken om hier effectief op in te spelen. Denk aan: de inrichting van de omgeving, de rol van frictie en diverse vormen van nudging
 • Stap 4 en 5: implementatie en effectmeting van jouw gedragsveranderingsinterventies:
  de belangrijkste tips en tricks
 • Afronding, certificaatuitreiking en een gezellige borrel samen met je mede-cursisten
"Voor degenen die geen achtergrond hebben in sociale psychologie biedt deze training een goede basis en inzicht in de wondere wereld van gedragsverandering. De behandelde materie ligt ten grondslag aan het CASI model en is wat mij betreft een absolute aanrader voor ambtenaren die middels CASI aan de slag willen met gedragsverandering. Diede en Simone wisten de materie op een leuke en enthousiaste manier over te brengen bij de groep dankzij vele (praktijk)voorbeelden. Het waren 3 leuke en inzichtvolle dagen!"
Tessa Dahlmans
Adviseur communicatieonderzoek bij Dienst Publiek en Communicatie

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de BOOST-gedragsveranderingstraining! Wacht niet te lang, want vol = vol.

Je kunt je via het onderstaande formulier inschrijven. Je ontvangt van ons een factuur voor de betaling. Wanneer je werkgever je training of opleiding betaalt, plaats dan eventuele gegevens die graag op de factuur wilt hebben (zoals PO-nummers) in het opmerkingenveld. We kijken er enorm naar uit om je op de training te zien!

Inschrijven voor de BOOST training gedragsverandering op 5, 12 en 19 maart 2024.